Artikel
May 21, 2024

Vastgoedinvestering, een verstandige keuze

Hierin vertellen wij wat de beste verkooptips zijn voor als je uw eigen huis wilt verkopen!

Vastgoedinvestering, een verstandige keuze

Het aangename klimaat van Curaçao met het hele jaar door zo’n 30 graden Celcius en een verfrissend briesje is natuurlijk een inkoppertje. Met alle dagen zon zou je dagelijks met slippers uit de voeten kunnen. Hoe heerlijk is dat?

Van de voormalige Nederlandse Antillen is Curaçao het grootste eiland met de meeste bedrijvigheid, scholen, sportfaciliteiten en winkels. Waar de omringende eilanden voornamelijk op toeristen mikken is op Curaçao dus ook een dagelijks leven zichtbaar maar dan met veel minder stress want ‘poko-poko’ is hier het devies. Prettig ook dat je er met de Nederlandse taal terecht kunt waardoor de overstap wel erg makkelijk wordt gemaakt. Met 37 stranden op slechts 444 km2 is er altijd wel een strand in de buurt. Dus als je zin heb in vakantie blijven zware koffers pakken, lange rijen op Schiphol en overvolle stranden je bespaard. Vakantie op loopafstand. Dat klinkt fantastisch toch?
Maar er zijn meer goede redenen om naar Curaçao te verhuizen:

1) Adembenemende onderwaterwereld

5 goede redenen om naar curacao te emigreren


Het leven onder water is op Curaçao misschien nog wel indrukwekkender dan op het droge. Van over de hele wereld reizen diepzeeduikers speciaal naar deze bestemming om de rijke onderwaterfauna te bewonderen. In het helderblauwe Caribische water kunnen zeeschildpadden, ontelbare bijzondere vissen, dolfijnen, reuzenmanta’s en soms zelfs walvissen worden gespot. Hou je niet van diepzeeduiken met alle bijbehorende apparatuur? Ook vlak voor de kust kun je snorkelend volop genieten van de lokale onderwaterwereld. Dobberend boven een gezonken wrak zie je dat het krioelt van de kleurrijke vissen waardoor je de indruk krijgt in een tropisch aquarium te zijn beland. Vergeet niet je rug in te smeren! En als je helemaal geen zin hebt in een nat pak dan is het Seaquarium een uitkomst. Het is een van de populairste toeristische attracties waar je alles wat je in de wateren rondom het eiland in het wild tegen kunt komen, van heel dichtbij kunt bestuderen.

2) Tropische stranden

Curacao_Grote_Knip_Kenepa_Grandi_beach-vijf-redenen-curacao-emigreren

Curaçao heeft vele stranden met allemaal hun eigen karakteristieken. In het landelijke westelijke deel van het eiland – Bandabou genaamd – zijn de stranden natuurlijk en bieden vooral ontspanning. Sommige stranden zijn ongerept, andere hebben beperkte sanitaire voorzieningen en een bescheiden hutje om een drankje of een frietje te bestellen maar er zijn ook een paar stranden met meer uitgebreide restaurants. Hier en daar een duikschool en meer heb je in Bandabou ook eigenlijk niet nodig. Voel je meer voor hip & happening dan zijn de populaire stranden in het oostelijke deel van het eiland meer voor jou. Dat deel staat als Bandariba bekend. Mambo Beach en Jan Thiel Baai zijn de populairste toeristische hotspots daar, met alle denkbare faciliteiten, een aaneenschakeling van moderne beachclubs, bars, restaurants, leuke winkels en een scala aan amusement. Voor elk wat wils dus en 1 ding hebben alle stranden gemeen: ideaal strandweer het hele jaar door.

3) Het prachtige Willemstad

wilemstad-curacao-emigreren-vijf-redenen

Het historische deel van Willemstad is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Meer dan terecht als je het ons vraagt. Maar liefst 750 bijzondere gebouwen, plekken en monumenten staan op deze lijst. De rijke geschiedenis van Curaçao is nog goed zichtbaar in kleurrijke koloniale gebouwen, oude forten, musea en een synagoge. De Mikve-Israel Emanuel Synagoge is de oudste Westerse synagoge die nog in gebruik is. Punda wordt gezien als het centrum van Willemstad, hier vind je de veel geportretteerde handelskade, de drijvende markt met dagelijks aanvoer van verse groenten en fruit vanuit het nabije Venezuela, het postmuseum, het telemuseum en het waterfort. Daarnaast heeft Punda een groot aanbod van verschillende winkeltjes, restaurantjes en eettentjes uit alle windstreken die de diversiteit van de bevolking met alle verschillende culturen onderstreept. Leuk voor toeristen maar nog leuker om daar deel van uit te maken toch?

4) De drijvende markt

drijvende-markt-curacao vijf redenen om in curacao te gaan wonen

Door het warme klimaat, weinig hemelwater en de rotsachtige bodem is landbouw op het eiland zeer beperkt. De bevolking is daarom aangewezen op import van verse groenten en fruit. De verse producten die door de grotere supermarkten worden ingevlogen zijn relatief duur door het prijzige koeltransport. Handelaren uit het naburige Venezuela spelen daar handig op in. Zij maken de 60 km-lange oversteek, varen hun verse producten in en meren aan aan de kade in de binnenstad waardoor er een drijvende markt is gevormd. Wil je niet teveel betalen voor exotische fruitsoorten, mooie groenten en verse vis, dan valt er met de heren van de drijvende markt goed te handelen. En al doende maak je meteen een heleboel vrienden.

5) Meer actie

Golfbaan met zeezicht op Curaçao

Het eiland heeft genoeg ruimte om te ontspannen maar ook voor sportievelingen die niet stil willen blijven zitten zijn er, los van alle gangbare sporten, uitgebreide mogelijkheden. Het heuvelachtige landschap biedt avontuurlijke routes voor mountainbikers, de altijd aanwezige wind maakt kitesurfen spectaculair, met een quad crossen langs de ruwe noordkust kan de nodige adrenaline losmaken en een grote jongen binnen hengelen met diepzeevissen is natuurlijk ook een geweldige belevenis! Wil je het liever een tandje minder intensief dan raden we golfen aan. Curaçao heeft een aantal schitterende golfbanen. Een balletje slaan over 18 holes met een adembenemend uitzicht over zee doet wat met je.

Ben jij toe aan ‘the island life’?

Overtuigd? Wil jij net zoals Henny de Beer, oprichter/eigenaresse van TOPMakelaar Curaçao ook het koude kikkerlandje inruilen voor het tropische eilandleven op Curaçao? Laat ons je helpen bij het vinden van jouw plek onder de zon. Bekijk ons aanbod of neem vrijblijvend contact met ons op.

 Henny de Beer

Henny de Beer

Makelaar

Ontmoet Henny de Beer - Uw vertrouwde makelaar op Curacao!