Artikel
May 21, 2024

De 4 belangrijkste verkooptips

Hierin vertellen wij wat de beste verkooptips zijn voor als je uw eigen huis wilt verkopen!

De 4 belangrijkste verkooptips

Als je hebt besloten om je huis te verkopen, wil je dat ook het liefst snel afronden. Om daar zo weinig mogelijk kopzorgen over te hebben neem je natuurlijk een betrouwbare makelaar in de arm die de markt goed kent en goed kan inschatten bij welke kopers jouw huis past. Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om zo snel mogelijk een enthousiaste koper te vinden.

1. Vraag een redelijke prijs

Uiteraard wil je het maximale uit de verkoop halen maar houdt de vraagprijs redelijk en marktconform. Als de vraagprijs aanvankelijk te hoog ligt zul je veel minder geïnteresseerde kopers trekken en verkleind de kans op een snelle verkoop aanzienlijk. Veel verkopers hebben jaren ziel en zaligheid in hun ‘paleisje’ gelegd maar sentimentele waarde kun je niet te gelde maken. Kopers voelen die meerwaarde (nog) niet. Probeer daarom objectief te beoordelen wat de reeële waarde van je eigendom is. Je makelaar kan je hierbij goed adviseren.

2. Ruim je huis op!

In een huis wordt geleefd maar iedereen ziet natuurlijk het liefst een schoon en opgeruimd huis. Dat is het meest uitnodigend en geeft kijkers het gevoel dat ze er zo in kunnen. Dus voordat ze aanbellen: ruim al het speelgoed op, haal de vieze vaat van het aanrecht en het liefst natuurlijk blinkend schoon in de kast, zorg dat alle bedden er strak opgemaakt bij staan en vergeet de badkamers niet. Om de indruk te wekken dat het huis ook echt brandschoon is helpt een frisse geur. Steek een fijne geurkaars aan of – ook een efficiënte truc – bak wat koekjes of een appeltaart bijvoorbeeld. Geur wordt vaak onderschat maar bepaalt voor een heel belangrijk deel welke indruk het huis achterlaat.

3. Verwijder persoonlijke spullen

Pak dingen zoals foto’s, portretten, onderscheidingen en sentimentele bezittingen alvast in. Kopers willen graag een visualisatie kunnen maken van hun toekomstige woning en zich daarin thuis kunnen voelen. Rondneuzen tussen persoonlijke spullen van anderen maakt dat een stuk moeilijker. In een onderzoek hiernaar heeft een kwart van alle makelaars aangegeven dat een opgeruimd huis, ontdaan van persoonlijke zaken niet alleen sneller verkoopt maar ook tot zo’n 5% meer oplevert dan vergelijkbare woningen die niet waren opgeruimd.

4. Blijf beschikbaar

Een van de vier belangrijkste aspecten van de verkoop van je huis is toegankelijkheid. Als je huis altijd beschikbaar is, biedt dat optimale mogelijkheden om een bezichtiging in te plannen. Sommige kopers, vooral degenen die verhuizen, hebben vaak niet veel tijd. Als een bepaald tijdstip voor een bezichtiging niet in jouw agenda past, gaan potentiële kopers door naar de volgende optie waar ze wel terecht kunnen. Gemiste kans.

Conclusie

Als je wilt dat jouw huis zo kort mogelijk te koop staat heb je daar zelf veel invloed op. En met een betrouwbare makelaar in de arm maak je de meeste kans dat je snel verkoopt tegen de beste prijs met de minste zorgen.
Bel voor een afspraak en kom gerust eens vrijblijvend langs op ons kantoor in het Top Business Center aan de Caracasbaaiweg. Dat vinden we gezellig!

 Henny de Beer

Henny de Beer

Makelaar

Ontmoet Henny de Beer - Uw vertrouwde makelaar op Curacao!